Előrelátó

Az ELTE 012 júniusában végző, szerkesztői ismeretek minoros diákjainak projektblogja.

Friss topikok

Címkék

2012 (2) 21. század (5) age of uncertainty (1) almási miklós (1) alternatíva (2) animáció (1) apokalipszis (2) armageddon (1) átvett írás (1) becsapódás (1) beköszönő (1) beszámoló (1) bevándorlás (1) bizonytalanság kora (1) biztonság (1) budapest (1) carrington (1) carrington esemény (1) charles a. kupchan (1) cselekvési terv (3) csillagvizsgáló (1) csináld magad (3) cukor (1) cukorbetegség (1) digiális oktatás (1) digitális tananyag (1) dizájnbútor (1) döntéselmélet (1) édesítőszer (1) élelmiszer (1) életstratégia (3) elhízás (1) élj kis lábon (1) előrelátó (3) előrelátó blog (2) elte (2) eötvös collegium (1) eötvös konferencia (1) esettanulmányok (1) esküvő (1) európa (1) európai unió (1) e learning (1) e számok (1) fenntarthatóság (1) földönkívüli (1) galgahévíz (1) geomágneses vihar (1) globális felmelegedés (3) globális tendencia (1) globalizáció (1) google (1) gumicukor (1) günter pauli (1) hankiss elemér (1) hibrid autó (1) home made (2) IBM (1) illat (1) impresszum (1) innováció (1) iroda (1) irónia (3) jégpáncél (1) jövő (5) jövőkutatás (2) kalkulátor (1) karikatúra (1) kék gazdaság (1) kisbolygó (1) klímahisztéria (1) klímaváltozás (3) könyvajánló (4) környezeti változások (2) környezetvédelem (9) korszellem (2) korszellemvadászat (1) közlekedés (3) kutatás (2) len (1) maklári tamás (1) meteor (1) mire figyelsz (4) napkitörés (1) napkollektor (1) nasa (1) nat (1) nemzeti alaptanterv (1) nostradamus (1) no ones world (1) ökofalu (2) ökoház (2) ökolábnyom (1) ökológiai lábnyom (1) ökoszeminárium (1) ökotudatos (1) otthon (1) özönvíz (1) papírbútor (1) parfüm (1) piaget (1) polaris (1) politika (2) programajánló (1) racionális döntés (1) seti (1) seti@home (1) sörkollektor (1) sörösdoboz (1) stratégia (1) szerzők (1) szkepticimus (3) táplálkozás (1) társadalmi változások (4) társadalomtudomány (2) technika (1) technikai változások (4) terbe jános (1) természeti katasztrófa (4) the blue economy (1) tóth gábor (1) tudomány (6) tudományos ismeretterjesztés (1) űrkutatás (1) útmutató (1) van e élet (1) vezető nélküli autó (1) videó (6) világűr (1) világvége (4) xxi. század (2) Címkefelhő

Az érző padló

2012.05.20. 20:49 Fárosz hajtója

csúszás.jpgVégleg befellegzett a 24 órás életvonalaknak, és a járőrszolgálatoknak, amennyiben elterjed majd az otthonokban az ún. okos padló. Nagyobb eséllyel élhető túl a szívroham, hiszen az intelligens padló érzékeli, ha valaki ellesett és hosszabb ideig nem mozdul meg. Ebben az esetben riasztja a mentőket. Többek között ezt ígéri az IBM, mely a fejlesztés szabadalmaztatója.

Hasonló kísérletekre korábban is volt példa, de ez a mostani abban különbözik az eddigiektől, hogy míg a hasonló próbálkozások során a padlóba járólaponként mindössze négy érzékelőt helyeztek el, addig a friss változatban több mint ötszáz jut ugyanakkora helyre. Így ez a megoldás sokkal érzékenyebb, ráadásul az eddigiekkel ellentétben nem a lépések erejét érzékeli, hanem a test súlyát és alakját, így akár azt is fel tudja ismerni, hogy felnőtt, gyermek, vagy éppen háziállat mászkál a házban. Ebből következik, hogy betörésriasztóként sem lenne utolsó a szerkezet, mert a rendszer meg tudja különböztetni a lakót az illetéktelen behatolótól.

IBM.jpgRossz hír az ifjúságnak, hogy a most szabadalmaztatott eljárással a szülők a távolból akár azt is ellenőrizni tudják majd, hogy éppen hány pár láb tartózkodik a lakásukban, így sokkal nehezebb lesz a hátuk mögött házibulit szervezni. Sőt, akár az is elképzelhető, hogy a padló jelez, ha a gyermek túl közel kerül a fürdőkádhoz vagy a sütőhöz, így a szülő nyugodtan foglalkozhat a ház körüli teendőkkel is.

(Forrás: HVG)

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság technika otthon IBM

A bejegyzés trackback címe:

https://elorelato.blog.hu/api/trackback/id/tr255258582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása